Tämän blogin perusteella voisi kuvitella, että olen aina reenannut näin paljon.... No en ole. Marraskuun lopussa tapasin pari kertaa pentuesisaruksia jotka olivat jo edenneet vaikka mihin, ja sain siitä motivaatiota alkaa reenaamaan tottista oikein kunnolla ja myös tavoitteellisesti. Mukavaa, että Veikka on edistynyt, eipä se muuten tapahdu kuin reenaamalla ;-) Mulle on tottiksen reenaaminen aina ollut vähän pakkopullaa. Reenaisin paljon mieluummin maastolajeja, erityisesti hakua, ja jaksan paneutua maastoreeneihin paljon paremmin kuin tottikseen. Haluaisin oppia reenaamaan tottista "iloisemmin" ja vaihtelevammin kuin mitä tähän mennessä on tehnyt. TOKO -treenaajien seura tekee tässä hyvää, koitan apinoida heiltä erilaisia juttuja :-) Aiemmille koirilleni en ole opettanut mitään temppuja edes, mutta näille veljeksille olen niitä opettanut. Veeti tykkää ainakin hirveästi temppuilusta ja se tarjoaa vaikka mitä temppuvaihtoehtoja välillä mulle. Tosi kivaa vaihtelua Veetille, se kun on Anne T:n mukaan "kaavoihin kangistunut" ;-)))) Sen huomasi hyvin silloin kun reenasin NOM-kisaa varten tottista ja siinä tehtiin erilailla kuin suomalaisessa tottiksessa.

Tänään lähdin töistä kahden maissa ja otin Veikan kanssa pihassa pienen session heti kotiin tultuani. Otin perusnoutoa, luovutti aluksi kapulan taas vinossa. Vahvistin oikeaa luovutusasentoa ojentamalla kapulan sille käsivarret suorina ja se sai tuoda sen siitä eteen mulle. Nämä hyvin, ja sen jälkeen myös perusnouto hyvin, josta suberpalkka :)

Sitten seuraamista. Pikkumies oli aika täpinöissään ja seuraamisessa oli hieman yliyrittämistä. Koitin olla tarkkana etten palkkaa jos se on jalassa kiinni (yksi seuraamisessa painava koira perheessä riittää) ja samalla myös ettei se nyökyttäisi. Toivottavasti tuli palkattua oikeaan aikaan, ainakin seuraaminen tuntui hyvältä. Parasta olisi kyllä jos olisi joku katsomassa sivusta aina.

Seisomista Veikka tarjoaa ihan itse ja mielellään :) Hauska poika. Otin seisomassa pysymistä ja pysyi hyvin. Yksi stoppaaminen otettiin myös, hyvin meni. Sitten otettiin maahanmenoa jota se tarjoaa kanssa aika hanakasti. Tässä ei ole vielä käskysanaa mukana, pitäisi varmaan jo ottaa se, että voisi alkaa työstämään eteenpäin.

Lopuksi puskan kiertoa. Veikka tykkää siitä kovasti, tosin se ei vielä osaa kiertää jos lähetän sen kauempaa. Veikka oli niin innoissaan puskan kierrosta, että ennen lähetystä se pomppasi ilmaan ja komautti suoraan mua naamaan. Mulla meni hampaat alahuulesta läpi ja aikani verta syljettyäni jatkettiin puskan kiertoa. Kivaa oli, vaikka suuhun sattuikin. Onneksi ei tullut pientä pattia ja haavaa lukuunottamatta isompaa vahinkoa, sillä illalla oli Venlan eskarin joulujuhla. Olisi ollut kiva olla siellä naama mustana...

Pihatreenin jälkeen lähdettiin metsään lenkille. Ehdittiin tehdä 40 minuutin lenkki ennenkuin piti hakea lapset hoidosta. Kyllä pojat juoksikin. Ihana katsella niitä kun ne nauttii vapaana juoksemisesta.

Ennen joulujuhlaan lähtöä reenasin ihan pikkuisen vielä sisällä. Ensin Veetin kanssa temppuja, kaukokäskyjä, sivulletuloa ja luoksetuloa läheltä. Veikan kanssa reenattiin sivulletuloja eri kulmista, osaa muuten tulla hienosti suoraan, jes! Sitten liikkeestä istumista ja istumassa pysymistä. Käy siihen -käskyä reenattiin kanssa, ja hyvää harjoitusta käskyn alla pysymiseen saatiin kun mun piti mennä leikkaamaan lisää makkaroita. Veikka kyllä tietää sen käy siihen -jutun, mutta se on niiiin vaikea toteuttaa kun ei malttaisi pysyä. Päätin seuraavaksi kokeilla mitä pikku-ukko tarjoaa mulle kun pidän vaan makkaroita kädessä. Se tarjosi maahanmenoa, aika yllättävää, odotin että se tulee sivulle. No, naksuttelin sille sitten maahanmenoista vähän.

Piti reenata Venlan kanssa rullaa, mutta tuli jo kiire alkaa pukeutumaan joulujuhlaa varten. Oli muuten ihan mahtava juhla. Pikkusen teki herkkää katsella naperoita kun ne niin tosissaan esitti ohjelmaansa. Ihania!

Huomenna pojat on aikalailla paitsiossa kun olen töissä iltakahdeksaan asti ainakin. Väiskikään ei pääse lenkille kun on jumissa lasten kanssa.