Tuntuu kuin olisi jo hirveän pitkä aika siitä kun tätä ennen reenattiin hakua. Ja kyllähän siitä liian kauan onkin. Sulais jo noi lumet, pääsis kunnolla reenaamaan.

Tänään siis hakuiltiin Ylöjärvellä. Jonniin aikaa meni alueen tallaamisessa kun lumisessa metsässä joka paikka näyttää samanlaiselta, niin _hieman_ laajeni se meidän alue.

Veeti otti oikeaan etukulmaan suorapalkkaukon, ei ihan piikkisuora pisto, mutta ok. Tällä pistolla oli eka metsää, sitten aukean sähkölinjan ylitys ja sitten taas metsää. Maalimies oli siellä takimmaisella metsäosuudella.

Vasempaan etukulmaa piti tulla tyhjä, mutta siellä oli lapsia hiihtämässä ihan liki meidän rataa, otin sinne varuiksi ukon ettei ala säätämään mitään ilmaisua niistä lapsista. Yksissä reeneissä se kerran ilmaisi ihan muita ihmisiä kuin maalimiehiä, ja oli ihan pihalla kun näytöllä sen "maalimiehet" olikin kadonneet Yllättynyt Eipä ollut ennen tuollaista tapahtunut, mutta silloin tapahtui. Niin, siis suorapalkkaukko sinne toiseenkin etukulmaan tänään.

Sitten tyhjä oikealle, sinne sähkölinjan ylitys puolelle. Ensin meinasi rötvätä ettei mene aukean yli kun ei siellä ketään ole. Ihme kyllä tuli pois kun huusin (johtui varmaan siitä että siellä ei tod ollut ketään, saletisti ei tule pois jos pistolla on mm ja menee vinoon ja mä huudan sitä pois), uusi lähetys ja hieno tyhjä pisto tuli siitä. Hieman laaja, mutta ok.

Taas vasemmalle maalimies, piti olla tyhjä, mutta niiden hiihtäjälupausten takia otin ukon. Hyvä pisto ja suorapalkka. Sitten vielä sähkölinjan puolelle ukko. En tiennyt tarkkaan missä ukko oli, sen verran rytöä metsää oli. Tuli vähän vino pisto kun ukko oli edempänä kuin luulin, ja sinnehän se painoi hajun perässä tietty. Oma moka, pitäs aina merkata niin tarkkaan että keskilinjalla tietää tarkkaan lähetyspaikat piiloille. Ihan jees reenit, kiva oli ottaa Veetilläkin vähän "oikeaa" reeniä. Poika ainakin tuntui nauttivan. Oli maalimiesten luona jättänyt osan herkuista syömättä (?), koska oli niin palava halu saada palloleikkiä.

Veikka otti kolme hajunhakemista. Eka todella hieno, haettiin haju yhtä hyvää väylää pitkin ja tuli hieno suora pisto. Toisella otti oikein kunnolla maalimiehestä hajua jo keskilinjalla, koitin piruuttani päästää suoraan hakemaan. Lähti hyvin, mutta kaarsi pikkuisen liian aikaisin ja jäi tuulen väärälle puolelle. Pyydystin Veikan nätisti takaisin, ja haettiin haju, sitten meni ok. Maalimies oli tosi hienosti piilossa valkoisen lakanan alla, just niikuin pitääkin, Veikka joutui ihan oikeasti tekemään töitä että löysi ukon hajun hakemisen jälkeenkin. Kiitos Tainalle! Tuo valmiille lähettäminen oli ihan kokeilu, tarkoitus ei todellakaan ole edetä vielä noin paljon. Kolmas ukko tehtiin kanssa hajun hakuna, meni hyvin paitsi että piston lopussa meni edelliseltä piilolta pois tulon jälkeä (eli lumeen tullutta kunnon polkua) pitkin.  Veikalla on kyllä kiva asenne tuohon hakuun, se tykkää kaikista ihmisistä hirveästi ja makupalat ja lelut kelpaa molemmat tosi hyvin palkaksi! Sitä on kiva reenata Pusu

Muuta ei tänään tehtykään. Olin ihan jäässä ja päätä särki hiljalleen hakureenien jälkeen. Toivotaan että kelit pysyy kohtalaisina hakureenaamiseen. Rullaakin pitäs alkaa ottamaan ulkona, kun meidän olkkari ei enää riitä reenitilaksi, sitä nyt onneksi reenataan vielä muualla kuin metsässä, joten siihen ei sillain keli vaikuta tai ainakaan lumitilanne ei.

Eilen reenasin vähän sivulle tuloja Veikan kanssa olkkarissa ennen iltaruokaa. Etenee se pikkuhiljaa tuo ihan edestä siirtyminen.

Eilen pojat oli Väiskin kanssa juoksemassa. Maijakin pyysi niitä lenkille, mutta en sit enää antanut kun olivat jo juosseet Väiskin kanssa melkein puolitoista tuntia. Tosi harmi kun en voinut antaa Maijalle lenkkikaveria, jos oisin tiennyt aikaisemmin, oisin antanut Väiskille toisen ja Maijalle toisen Otsan rypistys