Sunnuntai-ilta vierähti Ikaalisten suunnalla Taina A:n kanssa maastojuttuja reenatessa :) Kyllä noita maastoasioita on sata kertaa kivempi reenata kuin tottista!

Ekana tehtiin jäljet. Tein Veikalle pellolle vajaan pari sataa metriä, kolme kulmaa, kaksi välikippoa ja loppukippo. Sitten Veetille metsään n. 500m, viisi keppiä. Tarkoitus oli tehdä Veetille pidempi jälki nyt, mutta mestarieksyjänä päätin tehdä lyhyemmän.

Veikan jälki vanheni ehkä 25 min. Tuuli oli aika voimakas, niin en uskaltanut kovasti vanhentaa vaikka en sit tiedä kuinka se vaikuttaa asiaan, mutta kuitenkin. Olin varautunut kaahottamiseen, sitähän se useimmiten Veikalla on ollut tuo jäljestäminen. Syksyllä kuitenkin jäätiin ihan hyvään vaiheeseen, ja tämä oli tämän kevään eka jälki. Veikka ajoi tosi keskittyneesti ja rauhallisesti! Häntä oli alhaalla ja Veikka pysyi jäljellä eikä kieppunut ym. Tuuli aiheutti että välillä oli vähän jäljen sivussa. Välikippojen jälkeen halusi kovasti jatkamaan jälkeä :) Olin tosi yllättynyt ja tuostahan jäljestysinto senkuin nousi!

Veetikin oli suber! Jana oli n. 35m, otti varmasti jäljen ja oikeaan suuntaan! Oikeasti musta tuntuu että Veeti ei osaa tuota janaa kunnolla ja lähtee ajamaan minne päin sattuu. Nyt jälki lähti myötätuuleen eli sillä olisi ollut hyvä mahku ottaa takajälki mut ei ottanut :) Ajoi tosi varman tuntuisesti koko jäljen. Maasto oli tosi vaikea, ohutpuista metsää jonne oli kaadettu niitä rankoja tosi paljon. Itse jouduin välillä pysähtymään ja arpomaan mihin jalkani laitan, samoin Veeti välillä mietti miten pääsee eteenpäin. Hyvä reenata välillä tuollaisessakin maastossa eikä ihanalla sammalpohjalla :) Kaikki viisi keppiä nousi hienosti, olin sikatyytyväinen Veetiin <3

Jäljen jälkeen Veeti teki "hanskatempun" eli pudotetun. Tainalle ja Leeville kiitos linjan tallaamisesta :) Noutomatka oli inasen vajaa 100 metriä, matkalla oli leveän metsäautotien ylitys. Veeti teki tosi hienosti noudon, Taina joka leikki tuomaria, sanoi että pikkusen hitaasti lähti tuomaan aluksi mutta sitten toi ihan vauhdilla. Hanskasta ei haluaisi kyllä irrottaa...

Sitten vielä esineruutua. Veikalle viettiin eka takakulmaan niin että se näki, etsi hyvin ja luovutuskin kunnossa. Tokan Taina vei kun palkkasin ekasta, toka esine n. 15 metriä lähetyksestä. Taina kävi viedessään taaempana aluetta kääntymässä jotta ei jää polkua juuri siihen esineelle. Veikka oli pätevä, se nappasi hienosti hajun esineestä vaikka oli nähnyt Tainan kauempana :) Kolmas samalla tavalla, esine n. 25m lähetyksestä. Tästä emme olleet ihan satavarmoja menikö Tainan jälkiä pitkin, löysi hyvin kyllä. Otettiin siis vielä yksi jonka Taina vei sikakaukaa kiertäen ja niin ettei Veikka nähnyt ollenkaan toiseen takakulmaan. Hyvin lähti, eteni suoraan, löysi ja toi <3 Uskomaton napero-koira!

Veeti teki esineruutua niin että eka esine valmiina takakulmassa. Toisen Taina vei kuin Veikallekin. Kolmas ja neljäs vietiin kun palkkasin tokasta. Veeti oli pätevä! Tämä reenitapa on auttanut tosi paljon esineruudussa suoraan etenemiseen. Ja motivaatiokin tuntuu nousseen. Tein tätä ennen NOM-kisaa ja sain esine-etsinnän paranemaan ihan tosi paljon! NOM:meissa tulikin  kaikki neljä esinettä, josta olin ihan mielettömän yllättynyt!

Reenattavaahan olis riittänyt vielä vaikka puolille öin, mutta piti lähteä kotiin jo sitten. Jatketaan seuraavassa osassa :) Kiitos Tainalle mukavasta reenisessiosta! Leevikin on mennyt huimasti eteenpäin!