Lauantaina suuntasimme Veikan kanssa Keuruulle leirille. Vedin siellä hakukoulutusta malinoiseille ja muutamalle muun rotuiselle. Oli tosi mukavaa porukkaa ja taitavia koiria ja ohjaajia, kiitos kaikille ja hyvää jatkoa koiraharrastuksen parissa!

Veikka oli reipas leiriläinen. Yövyimme samassa huoneessa kahden muun koiran ja ohjaajiensa kanssa eikä Veikka ollut moksiskaan. Muutenkin oli kuin kotonaan leirillä :)

Treenasin viikonlopun aikana kolme kierrosta hakua Veikalla.

Lauantai:

Hajun hakemiset 4,3,2,1 lähetykset 1,2,3,4 + yksi yksittäinen hajunhakeminen melko haastavasta kohdasta. Piiloja meillä oli ekalla lähetyksellä matkan varrella hämy ja sen takana etukulmassa myös. Toisessa etukulmassa myös umppari ja myöskin siinä yksittäisellä hajunhakupistolla kotapiilo maastonvaihtumisen jälkeen. Treeni meni hyvin, parilla pistolla tuli pientä mutkaa, samoissa kohdissa kuin muillakin koirilla. Pääasiassa hakivat sillä selkeämpää etenemiskohtaa vaikka olimmekin katsoneet pistoille hyvät lähetyspaikat aluetta tallatessa ja merkatessa.

Sunnuntai:

Lähetykset valmiille maalimiehille samoille pistoille kuin lauantaina. Nyt meillä oli piilo vasemmassa etukulmassa, oikean puolen ekalla pistolla matkan varrella ja mm sen takana. Kolmannella pistolla myös hämypiilo matkan varrella ja sen takana mm. Kotapiiloa ei saatu käyttöön su. Kaikki piilot oli hajustettuja eli niissä oli tarkoituksella käynyt joku olemassa. Taitavia koiria oli leiriläisten koirat, kukaan ei jäänyt kiinni hämypiiloihin :) Veikan pistot oli paria lukuunottamatta ihan jees :) Niissä missä oli sitä hankalampaa etenemistä lauantainakin, oli sunnuntainakin.

Sunnuntaina otin vielä iltapäivällä toisen kierroksen:

Vasen etureuna; maalimies löytyi aluetta hieman eteenpäin, matkalla piti ohittaa etukulman umppari jossa oli oltu kaikille aamupäivän koirille, myös Veikalle. Hieno pisto tuli, ensin suora ja sitten kääntyi hienosti aluetta eteenpäin ja löysi ukon <3 Oikeasta etureunasta hain hajun kun ap:llä siihen oli tullut vähän vino pisto, nyt hieno :) Yksi valmis vielä, umpparin ohituksella, hyvin.

Veikka oli kyllä pätevä! Sen kanssa on niiiiiin kiva reenata....._maastoja_ ;-P

Lauantai-iltana reenattiin leiriläisten kanssa rullailmaisua pellolla ja pidin pienen hakuteorian heille. Sen jälkeen lähdin kuutamotreenaamaan tottista Katjan ja Zenin kanssa. En muista tarkkaan mitä tehtiin (miten niin muka mulla on painotus noissa maastojutuissa hieman enemmän...?) joten en ala erittelemään tähän niitä. Katjalta jokatapauksessa hyviä vinkkejä, kiitos niistä! Rullaakin reenattiin, kiitos Katjalle maalimieheilystä. Veikka oli pätevä, toi rullan varmasti eikä tiputtanut kertaakaan ennen lupaa <3

Tottisten jälkeen päästettiin Veikka ja Zen juoksemaan pellolle. Kävi pieni äksidentti kun Zen juoksi suoraan mun polvea päin. Sattui niin p******leesti ja kaaduin maahan. Polvi on edelleen kipeä, kävin tänään lääkärissä, kuvattiin ja loppuviikko saikkua. Torstaina saa kuvista tuloksia jotta mikä siellä on.

No, eihän mun jalka sentään _niin_ kipeä ollut etten olisi sunnuntaina ennen haun alkua lähtenyt tottistelemaan Katjan kanssa taas :) Tein pellolle jäljen Veikalle aamutuimaan ja sitten tottisteltiin. Taaskaan en muista mitä kaikkea, mutta aika nopeet reenit ne oli. Sitten suoraan tottiksesta jäljelle...ja se siitä sitten.... No, okei, ei sujunut. Veikka oli ihan kierroksilla tottiksesta vielä, virittelin jotain janantynkää jota ei olla koskaan edes tehty vielä ja loppujen lopuksi ei sitten toiminut mikään. Tultiin pois pellolta kesken jäljen. Ihan tyhmä veto multa, mutta tulipahan tehtyä. Oppi tuostakin jotain....ehkä...