Sunnuntaipäivä vierähti etsintäkokeessa Kyröskoskella. Pitkä päivä oli, vaikka koe oli hyvin järjestetty ja mukavahenkinen. Etsintäkokeessa on niin monta osa-aluetta että väkisinkin menee aikaa.

Aloitettiin jäljillä. Veeti otti takajäljen (niinkuin yleensä....mrrr...), mutta jäljesti sitten hyvin ja nosti kaikki kepit. Seuraavaksi esineruutu; kaksi esinettä tuli (onkohan se koskaan tuonut voittajaluokassa kolmea, muistaakseni ei!). Mä pöljä jäin sahaamaan taas toiseen nurkkaan loppuajaksi, ois pitänyt vaan lähetellä tasaiseen koko ruutu läpi uudelleen. Esine jäi aika eteen, ekalla lähetyksellä se olisi voinut sen saada jos ei olisi tehnyt hermeettistä banaania ulos ruudusta juuri siinä kohdalla. 20p. Sitten pudotettu, täydet. Tarkkuus, täydet. Haku; risteili hyvin mitä nyt 100metrissä ehtii. Eka näyttö: jäi prrr...le nuuskimaan kesken näytön. Edellinen koira oli kussut siihen kuulemma ja sitä piti sitten nuuskia. Uutta käskyä ei saa antaa, mietin hetken mitä teen ja sitten aavistuksen nykäisin liinasta (joko tuomari ei nähnyt tai sitten se ei välittänyt..) toinen ukko oli hilkulla jäädä, tuuli oli aika voimakas mutta pyöri koko ajan, oltiin jo menty hieman ohi ukosta (mm oli kallionkolojen välissä) mutta kyllä se sieltä sitten kuitenkin saatiin. Pisteitä lähti tässäkin näytölle viennistä; ei vienyt täysin piilolle asti vaan jäi töröttämään kallion päälle hieman ennen piiloa. Outoja juttuja noi, ei ole ennen esiintynyt Veetillä tuollaisia :( Jäi vähän paska fiilis tuosta hausta. Yhtään hakukisaa ei olla käyty tänä vuonna, nyt on sellainen olo et ois pitänyt. Vielä olis rotumestaruudet mutta en tiedä kun se on niin lähellä SM-kisoja.

Tottis oli hieno! Veeti halusi jo kovasti kentälle kun odoteltiin vuoroa. Veeti meni ekana paikallamakuuseen, niinkuin nyt on tänä vuonna jokaisessa kokeessa ollut. Seuraaminen oli tosi hienoa, tiivistä mutta ei painanut koska oli juuri sen n.kolme senttiä taaempana kuin yleensä ;-) Liikkeestä istuminen loistava, oli ollut nopeakin kuulemma. Meinasin kapsahtaa Veetin kaulaan kun näin että se istuu! Mutta ohjaajasta ne edelliset mokat on johtuneet, nyt olin itse täysin kartalla :) Maahanmeno nopea, luoksetulo kans, tuli mun treeniliivin alle mutta pystyi kääntymään sivulle hienosti. Seisomisessa toppasi heti mutta oli korjannut asentoaan vähän, luoksetulo nopea ja sivulle hienosti. Kaikki noudot hienoja! No sitten eteenmenossa itse sekoilin... lähetyksessä olin kuulemaan häröillyt kahdella kädellä jotenkin oudosti, Veeti lähti mutta veti sitten liinat kiinni ja kääntyi katsomaan mua ihan että what! Uusi käsky, ja sitten loppu hienosti. Meni maahankin heti. Tottis 95p. Satkua olisi hiponut jos en olisi itse mokaillut, mutta tämä nyt on aina tätä.

Ykköstulos saatiin siis, eka voittajasta. Hieno homma! Pia ja Viski tahkosivat ihan LOISTOtuloksen, maasto 198 ja tottis 95, ONNEA vielä kerran!

Gustafsson pääsi reenaamaan kentsulle kanssa. Nopeat reenit vaan, vähän seuraamista ja maahanmeno, piilon kierrolla luoksetuloa, sivulle tuloja kanssa. Oli innokas poika.

Loppuun otin Veetillä vielä eteenmenon palkalle ja leikittiin kovasti! Sitten ei muuta kuin hakemaan naperot mummulasta ja kotiin "lepäämään"... Väinö oli Ruisrockissa rokkaamassa.